Közel álltunk a meglepetés eléréséhez: Strasbourg – Falco 81-78

Jó első félidőt produkáltunk, aztán a másodikban a franciák dobtak pontosabban, de az utolsó másodpercekben sanszunk volt a hosszabbítás kiharcolására és a meglepetés elérésére. A legeredményesebb játékosunk Boros Barac volt 17 ponttal. 

Strasbourg: Keene 20/9, Sanders 6/6, Okoye 4, Mitchell 17, Massa -. Csere: Lansdowne 20, Mbida 1, Cavaliére 5, Maille 8/3, Beaufort -.

Falco: Pot 10/6, Cowels 6/3, Brown 12/6, Tiby 7/3, Keller 13/3. Csere: Barac 17/3, Perl 13/3, Kovács B. -, Krivacevic -.

Az 1. negyedben a sárga szerelésben fellépő csapatunk a Pot-Cowels-Brown-Tiby-Keller ötössel kezdett a Strasbourg otthonában. 3-0-ás francia rajt után Stefan Pot szerezte első pontjainkat a 2022/2023-as Bajnokok Ligája szezonban. Aztán 3 és fél perc játék után Keller hármasával előbb egyenlítettünk, majd Zach Brown zsákolásával már vezettünk is, 8-9. Becserélése után Boris Barac rögtön eredményes volt, a pontszegény első negyedben végig közel voltunk francia ellenfelünkhöz. A negyed vége felé újra csak Perl Zoltán képességeit csodálhattuk meg, remekül tapadtuk az ellenfélre. Az első játékrész után 19-15 állt az eredményjelzőn.

A 2. negyed hazai triplával indult, erre még ugyan volt válasza horvát magasemberünknek, Boris Baracnak, de ezután 4-0-ás rohamot csináltak a kékmezesek, így Konakov mesternek időt kellett kérnie, 26-17. A timeout után fordulat jött, Brown értékesített két büntetőt, majd Barac célzott pontosan távolról és már a Strasbourg edzőjének kellett időt kérnie. Már több, mint 3 perce kereste pontjait a hazai csapat, de a mieink csak mentek előre. Tiby is elkapta a fonalat, triplája után vezettünk, újabb francia időkérés, 26-29-nél történt. Raymond Cowels ellen tripla közben szabálytalankodnak, 3 büntetője után már 4 pontvolt az előnyünk, 30-34. Mitchell sajnos hamar egyenlített, ezután Konakov kért időt. Barac remekül játszott, pontjai kulcsfontosságúak voltak. A hajrájában értékesítette a megítélt büntetőket, majd az utolsó percben Zozó hintett be nagyon lágyan egy duplát, 37-40. Az utolsó pont a franciáké volt ugyan, a vonalról szerezték, de 38-40-re mi vezettünk.

A 3. negyed remek Cowells védekezéssel startolt, majd Keller fejezte be 2 ponttal az ellenakciót. Ezután Pot, aztán Perl kosara következett, 42-47. Keene újabb triplája hozta közelebb a franciákat, de Barac a játékrész derekán továbbra is rendkívül hasznosan játszott, 45-49. Cowells újabb kiváló védekezéssel szerzett labdát, majd az ellentámadás végén Keller Ákos zsákolt, 47-51. Sok hibával játszott mindkét csapat ezekben a percekben, a francia mester időt is kért, de egyelőre hiába, Zach Brown volt közelről eredményes, kialakult az eddigi legnagyobb különbség, 47-53. Sajnos rövidzárlat következett: egymás után többször is elajándékoztuk a labdát és a franciák ezt kíméletlenül ki is használták, s így visszavették a vezetést is, 54-53. Utoljára 26-24-re vezettek a házigazdák. Mitchell kosara jelentette ennek a játékrésznek az utolsó pontjait, 56-53.    

A 4. negyedben jól kezdtünk, 2 triplát is szórtunk, Keller pedig egy távoli kettest szórt be, 60-61-re újra nálunk volt a minimális előny. Zach Brown percei voltak ezek, amerikai légiósunk triplája után Keller újra zsákolhatott, majd egy fél horgot is bedobott, 64-68. A végső dudaszó előtt 5 perccel kicsit megakadt a gépezetünk, 69-68-nál Konakov mester meg is állíttatta az órát. Már csak 3 perc volt hátra, amikor Barac vonalról szerzett pontjaival zárkóztunk, 71-70-re, aztán hiába volt labdánk a vezetéshez, Lansdowne és Sanders is kihasználta a tiszta dobóhelyzetet, 76-70. Konakov újra időt kért, Ray Cowells pedig egy óriási ívű triplával vetette magát észre, de Mitchell rögtön felelt, 78-73. Az utolsó percben Barac újfent büntetőkből volt sikeres, de a franciák is. Milos 80-75-nél, 20 másodperccel a vége előtt újra időt kért. Bejött, hiszen Zozó beszórta a hármast, 80-78-nál odaütöttünk Keene-nek, aki csak az egyik labdát süllyesztette el a kosárban, így támadhattunk a hosszabbításért. Az esélyünk megvolt, dobásunk is, de sajnos ezúttal kimaradt Zozó tripla-kísérlete, 81-78-ra győztek a franciák.      

Szép volt, fiúk! 

Hajrá Falco!